TJUGOTRE ÅR

Och så har man gått och blivit ett år äldre. I tjugotre år har jag fått leva utan några större hemskheter, utan att varit nära döden, jag har fått vara vid liv ganska så fint i tjugotre år. Jag har fått prova på många olika saker, besökt många ställen och lärt känna samt förlorat människor i mitt liv. Jag har varit lycklig, ledsen, älskad, ensam, trotsig, osäker och supersuperglad. jag har lärt mig av mina egna misstag, gjort om dom igen, växt som person, gjort fel, gjort rätt, tagit olika val i livet som fört mig där jag är just idag. Jag har haft vänner som försökt trycka ner mig och jag har haft vänner som alltid varit där. Jag har gått i en skola som kändes som ett helvete där jag var som allra minst och ensam och jag har gått i en skola där jag fått skrattat varje dag. Jag har varit den osäkraste människan i hela världen, jag har varit tillbakadragen och jag har fått tagit mycket skit på grund av det. Idag är jag tjugotre år och jag växer för varje dag som går. Jag har levt i en tid då jag inte visste något om mitt egna värde till att förstå vad jag förtjänar och vem jag är och vilka som spelar någon roll. Att få vara med dom som vill mitt bästa och inte dom som vill mitt sämsta. 
 
Idag är jag tjugotre år och jag vet fortfarande inte vad jag vill bli, kanske mest vem jag vill vara. För jag har alltid kämpat med det - att få vara den jag vill vara. Att få vara mig själv, utan att be om ursäkt och utan att känna mig i vägen. Att våga ta för mig, att våga ta plats, att våga finnas till. Och ja, kanske skrämmer det vissa - att jag fortfarande inte har någon aning om vad jag vill jobba med, vad jag vill bli, vad jag ska göra. Vad ska det bli av Jenny? Och jag kämpar fortfarande för att hitta det jag söker, det jag vill göra, det jag ska göra. Jag kämpar fortfarande med att skaka på huvudet när folk säger att jag borde bli sjuksköterska. För det har jag aldrig drömt om, och det tänker jag inte bli. Jag kämpar fortfarande, för att stå på mig och inte göra det folk säger att jag borde göra. För det här är mitt liv. Mina år. Och jag tänker göra det jag kämpar för, alltid. För mig själv, och inte för någon annan. För jag har alltid vetat vem jag vill vara. 
 
Och du måste tro på dig själv, Jenny. Den meningen har jag hört så många säga till mig. Vissa som dragit mig åt sidan, vissa som ser att jag kan, vissa som faktiskt tror på mig och vissa som faktiskt lider av hur jag inte tar för mig, som vill ta tag i mig, skaka om mig. Tro på dig själv. För du kan. 
 
Och det har gått tjugotre år av mitt liv och jag kämpar fortfarande för att tro på mig själv. Men jag tycker ändå att jag kommit ganska långt dom senaste åren. Jag tror på mig. Jag tror på att jag kommer bli det jag vill, och göra det jag vill göra - för det har jag alltid gjort. Jag har svårt att ge upp något jag verkligen vill. Jag har velat jobbat med så mycket olika grejer, jag har alltid drömt mycket trots att det skrämmer många. Men jag vet att det kommer bli bra. Allt ordnar sig. Det bästa har inte hänt än. Och jag måste tro på mig själv lite, lite till. 
 
Min största rädsla i livet är tiden, att åldras, att se folk bli gamla, att jag själv en gång i tiden ska bli gammal. Samtidigt vill jag inte dö ung, jag vill inte ens dö. Jag vill leva, och jag vill mest kunna stanna tiden. 
 
Idag är jag tjugotre år, så gammal men ändå så ung Jenny. Jag har så mycket framför mig, så mycket spännande, så mycket att göra, så mycket att lära. Här sitter jag, i en ny lägenhet med killen jag älskar och vill bli gammal med. Här sitter jag, och har precis blivit firad av världens bästa släkt och familj, och här sitter jag, längtar till morgondagen då mina närmaste vänner kommer hit för att fira min lilla födelsedag. Här sitter jag, och har överlevt i tjugotre fantastiska år. Hur härligt är inte det? Hur lycklig är man inte.
 
Nu fortsätter vi, för jag tror när vi går genom tiden - att allt det bästa inte hänt än.

Kommentarer
Postat av: Amanda Jona [SPONTAN]

Stort grattis i efterskott! Hoppas du fick en fin födelsedag :)

2016-04-02 @ 09:17:48
URL: http://spontan.blogg.se
Postat av: Frida

Bästa du och bästa citatet. Säger alltid det "för jag tror när vi går genom tiden - att allt det bästa inte hänt än" och det stämmer ju så bra. Och jag hoppas vi fortsätter vara vänner livet ut och får uppleva alla dessa år tillsammans och stötta och finnas där för varandra. Hoppas du fick ett fint firande igår, önskar jag hade varit där! Stor kram på dig <3

Svar: Åh, detsamma bästa du! vi har så mycket framför oss!!<3
Jenny Lundberg

2016-04-03 @ 11:06:37
URL: http://nouw.com/fridapng
Postat av: Nicole

Det här inlägget var ju bara så klockrent, mitt i pricken på hur mina tankar går om mig själv också. Heja dig, kör ditt race!
Superhärlig blogg också, kommer kika in fler gånger :)

Svar: Åh vad härligt att höra! Tack :)
Jenny Lundberg

2016-05-01 @ 21:15:04
URL: http://nouw.com/nicoleholmberg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0